HLTAID003 – Provide First Aid: AssignmentHelpAUS

 

Looking for HLTAID003 Provide First Aid Student Assessment Answers? Assignmenthelpaus.com is proud to offer online assignment help to the students of Australia. With the strength of subject matter expert, Assignment Help AUS pledges to help students to get through any troublesome situation by providing them assistance in assignment writing, essay help and dissertation writing.

 

order-now

 

HLTAID003 Provide First Aid Assessment Questions:

 

1)    Which of the following actions is done first to restore breathing to an unconscious, breathless, drowning victim?

a).  Force water from the victim’s lungs by performing the Heimlich maneuver

b).  Force water from the victim’s lungs by starting chest compression

c).  Stabilize the neck with a c-collar and spine board, then start the ABC’s

d). Open the airway with a jaw-thrust maneuver, provide in-line cervical stabilization, start CPR

 

2)    You have just witnessed a coworker collapse on deck. You confirmed that  she is unresponsive, you direct another person to seek medical advice, and you opened the airway. You check whether she is breathing by

a).  Looking for swelling of the tongue and throat

b).  Feeling her stomach to determine whether it is distended

c).  Observing tracheal movement (“Adam’s apple” movement)

d).  Looking, listening and feeling for airflow through the victim’s nose or mouth

 

3)    Which of the following locations is the correct location for adult chest compressions?

a).  Centre of the casualties chest

b).  One palm width below the top of the diaphragm

c).  The highest part of the sternum toward the neck

d).  Half-way between the right collarbone and the left hip bone

 

4)    You partner asks you to check to be sure that he is doing chest  compressions with proper force and depth. The chest compression’s appear to be deep enough. What can you check on the victim to be sure that chest compressions are adequate?

a).  Check for wide (dilated) pupils after 1 minute of CPR

b).  Check whether you can feel an “carotid pulse” from each chest compression

c).  Check to be sure that the victim’s chest rises with each breath

d).  Check to be sure that the victim’s skin becomes blue, cool and clammy

 

5)     Which of these lists of CPR performance and AED operation is correct and in the right sequence?

a).  Send someone to call a medical alert (000), attach AED electrode pads, open the airway, turn on the AED, provide 2 breaths, check for a pulse

b).  Wait for the AED and barrier device to arrive, open the airway, provide 2 breaths, check for a pulse, if no pulse attach AED electrode pads, follow AED prompts

c).  Send someone to call for medical alert aid, open airway, check for breathing, if no breathing commence CPR, turn on AED, attach electrode pads, if multiple rescuers, continue CPR while the pads are attached, follow AED prompts

d).  Provide 2 breaths, check for a pulse, if no pulse perform chest compressions for 1 minute, call for the AED, when the AED arrives attach electrode pads

 

6)     You are operating an AED in an attempted resuscitation of a guest who collapsed in the saloon. After delivery of ‘shock’, your pulse check indicates he still lacks a pulse. What is the next thing you do?

a).  Reanalyze the victim’s rhythm

b).  Perform CPR until other members arrive

c).  Perform CPR as prompted by the AED (1 -2 minutes) until machine prompts ‘analyzing heart rhythm’

d).  Leave the AED attached and start immediate evacuation procedures, stopping every 3 minutes for the AED to reanalyze

 

7)    A conscious, chocking adult becomes unconscious and collapses to the floor. After you contact the Captain, your sequence of actions may include

a).  Call for medical aid, check if breathing, if not commence CPR

b).  Give fast and very forceful mouth-to-mouth breaths, this will usually help

c).  Allow the victim to regain consciousness; then stand behind the upright victim and give firm abdominal thrusts (the Heimlich maneuver)

d).  Perform tongue-jaw lift; perform CPR steps A (airway) and B (breathing), look for signs of circulation and begin CPR, if

 

8)     You are doing CPR on an adult victim of cardiac arrest. When should you check  the casualty’s vital signs again?

a).  After 2 minutes of cycles of 30 compression’s and 2 rescue breaths

b).  After 5 minutes of CPR, then every 5 minutes thereafter

c).  Do not check the pulse again until the patient begins to breath

d).  After 20 cycles of 5 compression’s and 1 rescue breath, then ever few minutes

 

9)    You have a 60-year-old man who complains of a sudden severe headache, weakness on one side of his face, trouble speaking and marked weakness in one arm. The condition you may consider most likely is

a).  Epileptic seizure (fit)

b).  Heart attack

c).  Stroke

d).  Diabetic coma

 

10)    A healthy 42-year-old woman, began to complain of “pressure” in the middle of her chest 30 minutes ago. Now the pain is worse, but it has moved to her  back, between her shoulder blades. She feels nauseated, dizzy, and sweaty. What would you recommend that she do?

a).  Do nothing, it’s only anxiety

b).  Rest the casualty in a position of comfort (usually sitting), seek medical help immediately

c).  Walk outside; breathe fresh air

d).  Encourage her to breathe into a paper bag because she is having a panic attack

 

11)    Which of the following rhythms is most commonly present in the first few minutes following cardiac arrest

a).  Agonal rhythm

b).  Asystole

c).  Ventricular fibrillation

d).  Sinus rhythm

 

12)    When opening the airway of a patient who you suspect may have neck injuries, the most appropriate method is the

a).  Head tilt, chin lift

b).  Jaw thrust

c).  Head tilt, neck lift

d).  Any of the above

e).  None of the above

 

13)    Signs that can be helpful in the assessment of shock are:

a).  Heart rate

b).  Capillary refill

c).  Strength and quality of pulse

d).  All of the above

 

14)    To place a victim in the recovery position, you should

a).  Place them on their back with the legs elevated

b).  Place them on their side with the mouth angled downward

c).  Place them on their back with their head elevated

c).  Place them on their stomach with their head down

 

15)    When treating a person for shock, you should

a).  Place them on their back with the legs elevated

b).  Place them on their side with the head down

c).  Place them on their back with their head elevated

d).  Place them on their stomach with their head down

 

16)    For CPR on an adult, you should compress the sternum approximately

a).  ½ to 1 inch

b).  1/3 of the depth of the chest

c).  1 ½ to 2 inches

d).  None of the above

 

17)    Which of the following is a possible complication of correctly performed CPR?

a).  Broken ribs

b).  Lacerated liver, spleen, lungs and heart

c).  Broken collar bone

d).  None of the above

 

18)    An open soft tissue wound with ragged, uneven edges is called a(n)

a).  Haematoma

b).  Laceration

c).  Abrasion

d).  Incision

e).  Contusion

 

19)    Removal of layers of the epidermis (top layer of skin) or dermis (the layer underneath) produces an injury that is called a(n)

a).  Haematoma

b).  Laceration

c).  Abrasion

d).  Incision

e).  Contusion

 

20)    Blisters are associated with

a).  A first degree burn (superficial)

b).  A second degree burn (partial)

c).  A third degree burn (full thickness)

d).  Both answers (a) and (b)

e).  Both answers (b) and (c)

 

21)    Charred black and/or dried white areas are characteristic of:

a).  A first degree burn (superficial)

b).  A second degree burn (partial)

c).  A third degree burn (full thickness)

d).  Both answers (a) and (b)

e).  Both answers (b) and (c)

 

22)    If the rule of nines is used to calculate the percentage of body surface area (BSA)  burned,  the  adult  victim’s palm represents                                 % and is useful to quickly estimate their entire burned area.

a).  1 percent BSA

b).  5 percent BSA

c).  9 percent BSA

d).  18 percent BSA

 

23)  Systemic complications associated with serious burns include all of the following, except:

a).  Hyperthermia (high body temperature)

b).  Hypothermia (low body temperature)

c).  Hypovolemia (loss of body fluids – plasma)

d).  Infection

 

24)    Treatment of a third degree burn to the forearm include all of the following, except:

a).  Immediate cool the burned part (stop the burning process)

b).  Apply dry sterile dressing

c).  Keep the extremity submerged in ice water

d).  Seek medical advice as soon as possible

 

25)     To control bleeding, the first method of treatment is

a).  Pressure to the arterial pressure point

b).  Tourniquet

c).  Direct pressure

d).  None of the above

 

26)    Which statement is false regarding splinting a fracture?

a).  Use gentle traction to straighten an angulated fracture before splinting, unless pain or resistance to correction is

b).  Splint dislocations or deformities near a joint in the position they are found (manipulate them once only in attempt to restore a pulse)

c).  Immobilization of the fracture is not accomplished unless it is immobilized from the joint above to the joint below the fracture

d).  A fractured long bone may be gently tractioned until protruding bone ends are drawn back into place

e).  Pad all rigid splints to prevent pressure and discomfort

 

27)    Which of the following statements regarding upper extremity immobilization is false?

a).  A sling and swathe are required on all upper extremity injuries

b).  Place a roll of bandage in the hand of the injured extremity to preserve position of function

c).  Rigid splints may be used in conjunction with a sling and swathe

d).  An injured finger may be splinted with a tongue depressor or taped to the adjacent finger.

 

28)    Where should the straps be placed to properly secure the patient to the backboard?

a). Immobilize the upper torso to prevent upward sliding of the patient’s body by bringing straps over the shoulders and across the chest to make an X.

b). To prevent side to side movement of the body, place straps across the iliac crests (top part of the pelvic region) and mid-to-distal thigh.

c). Secure both feet together to prevent rotary movement of the legs.

d).  a and c

e).  all of the above

 

29)    When using an AED, it is important to do all of the following except:

a).  Do not touch the patient when the machine is in the “analyze” mode

b).  Check for a pulse before pressing the “shock” button when the machine is charged

c).  Put the AED on the patient immediately when it becomes available

d).  Dry off the patient prior to placing the AED pads on the patient

 

30)    The AED will shock which of the following cardiac rhythms:

a).  Asystole

b).  Sinus rhythm

c).  Supraventricular tachycardia

d).  A “Shockable” rhythm

e).  None of the above

 

31)    Which of the following details are a must for reporting to qualified medical assistance:

a).  Casualty’s physical condition, changes in condition and injury management in place

b).  Casualty’s name, address and gender

c).  First aider’s name and qualifications

d).  No information needs to be passed onto the medical support assistance

 

32)    It is important to convey all available information to medical support:

a).  As a story, from beginning to end

b).  As accurately as possible from your point of view

c).  As accurately and factually as possible

 

33)    Disclosure of personal information, without the patient’s written consent, is:

a).  Ok, as you are a trained first aider

b).  Unethical but generally accepted between friends

c).  Only allowed when the situation is dire

d).  Unethical and often illegal

 

34)  Which of the following should be completed by the first aider following an injury or accident onboard:

a).  Entry in ships log

b).  Injury report form

c).  OHS audit

d).  Performance appraisal of injured crew member

 

35)  It is extremely important to participate in a debrief following a first aid incident:

a).  To recognize possible psychological impacts on the first aider

b).  Consult trained medical staff regarding the effectiveness and accuracy of the treatment

c).  Improve your skills as a first aider

d).  Determine your limit of skills as a first aider

e).  Obtain techniques to manage stress caused by the incident

f).  All of the above

 

Practical Skills Assessment

Assessment task-2

Practical including CPR of Adult and Infant.

 

 

 

 

Candidate Name:

 

ADULT

INFANT  

2ND ATTEMPT IF NEEDED

 

 

 

Notes by Assessor

 

 

Tick if done Correctly without any adjustments by assessor

Part 1 INITIAL ASSESSMENT & CPR SKILLS (4 minutes on Infant and Adult)
Heart/Stroke Assessment
Adult /Child One Rescuer
Adult /Child Rescue Breathing
FBAO – Conscious
FBAO – Unconscious
Recovery Shock Position
Seizures/Diabetic Problems
Part 2 WOUNDS
Bleeding Control
Hip/Femur
Knee or Elbow
Ankle/Foot
Lower Extremity
Upper Extremity (Forearm)
Wrist/Hand
Burn Management (1,2,3)
Part 3 PERSONAL SAFETY
Patient Assessment
Hazard Identification, reporting and Minimising

Risk-ensure safety

Communication/Evacuation
Use of PPE

 

Assessment task-3

 

Demonstration and oral questioning of Scenario’s.

 

Task: Student to demonstrate the following any 3 scenario’s out of 8 which includes Verbal Questioning:

 

TASK PERFORMANCE EVIDENCE- DEMONSTRATE TREATMENT Candidates performance- satisfactory/not yet satisfactory
 

1

Provide first aid for poisoning

  • Provide adequate personal protection for the first aider
  • Simulate washing any substance off the skin
  • Call for assistance- Triple Zero 000 or poisons information 131126
S  

NYS

 

 

2

Provide first aid for a causality who is in shock

  • Provide adequate personal protection
  • Provide a position of comfort and protection from the elements
S  

NYS

 

 

3

Provide first aid to a choking casuality with airway obstruction

  • Recognise the signs & symptoms of a complete obstruction
  • Provide back slaps and chest thrusts to dislodge the object
  • Call for assistance
 

S

 

NYS

 

4

Provide first aid treatment for a casuality who has a burn injury

  • Evaluate any danger
  • Simulate putting out the fire and apply cool water to burn area
 

S

 

NYS

 

5

Provide first aid treatment for basic wound care to a severe bleeding injury

  • Evaluate any danger and apply infection control measures
  • Use trauma dressings, roller and triangular bandages
  • Apply emergency rescue blanket to help avoid shock
 

S

 

NYS

 

6

Provide first aid treatment for the following injuries- sprains and Strains using the RICE method

  • Apply-Rest ,Ice, Compression and Elevation
 

S

 

NYS

 

7

Demonstrate safe manual handling techniques

  • Complete a hazard assessment and identify strategies to minimize any risks
  • Correctly position and align body
  • Correctly lift using leg muscles, straight back, no twisting, rotating or jerking
 

S

 

NYS

 

8

Provide first aid for a person who is having a convulsion/epileptic seizure

  • Complete a hazard/risk assessment and identify strategies to minimize any risks for a manual handling incident
  • Gently turn the casuality onto their side when possible
  • Enusre open airway and gently reasurre when casuality recovers
 

S

 

NYS

 

FIRST AID:

ASSESSORS CHECKLIST FOR ORAL QUESTIONS:

 

Note: In each SCENARIO students should cover the following points verbally to the assessor, Students should hand this checklist to assessor when assessing the student:

 

ADDRESSES/ COVERS FOLLOWING CANDIDATES

Performance

Comments
SCENARIO 1

Question: How would you provide First Aider with Personal Protection?

Students response should include all of the following:

a.    Gloves

b.    Masks

c.    Goggles

d.    Apron if needed

Question: How would you wash poison off the skin?

Students response should include one of the following:

a.    Place the skin under running cold water.

b.    Washing the site with soapy water

Question: What are the emergency contact details for poisoning?

a.    Emergency- 000

b.    Poison information 131126

 

S

 

NYS

SCENARIO 2

Question: How would you provide First Aider with Personal protection during shock?

Students response should include most of the following:

a.    Gloves

b.    Masks

c.    Goggles

d.    Apron if needed

Question: How would you position the causality and protect him/her from the external elements? Students response should include:

a.       The Causality should be laid flat with legs elevated to improve blood flow to the heart.

b.      Covers the casualty with Blankets to maintain body temperature.

 

S

 

NYS

SCENARIO 3

Question: What are the common signs and symptoms of choking?

Students response should include all of the following:

a.    Struggling to breath

b.    Coughing

c.    Gagging

Question: How many back slaps and chest trusts should be given to causality during choking?

Students response should include all of the following:

a. Five

 

S

 

NYS

b. checking whether blockage is removed
SCENARIO 4

Question: How can you evaluate any dangers during burns?

Students response should include all of the following:

a.    Assess danger

b.    Eliminate hazards

c.    Call for assistance/ emergency services

 

S

 

NYS

SCENARIO 5

Question: What are the infection control measures used in wound care?

Students response should include all of the following:

a.    Handwashing techniques

b.    Use of PPE

c.    Aseptic dressing

Question: Why do you apply trauma dressing on causalities wound?

Students response should include all of the following:

a.    To avoid contamination

b.    Stop bleeding

c.    To prevent pneumothorax

 

S

 

NYS

SCENARIO 6

Question: Why do you use RICE for sprain and strains?

Students response should include all of the following:

a.    To minimise inflammation

b.    To reduce swelling

c.    To reduce pain

 

S

 

NYS

SCENARIO 7

Question: How can you minimise risk during manual handling procedures?

Students response should include all of the following:

a.    Using correct posture

b.    Using correct lifting techniques

c.    Following policies/ procedures of the organisation

 

S

 

NYS

SCENARIO 8

Question: Mention the steps involved in providing First aid for a person with seizure?

Students response should include all of the following:

a.    Remain calm

b.    Time the seizure activity

c.    Protect the causality and everyone else from injury

d.    Observe and monitor breathing

e.    Call assistance if needed.

 

S

 

NYS

 

Do You Need HLTAID003 Provide First Aid Student Assessment Answers in Australia, UK and USA? Our Experts Provide HLTAID003 Provide First Aid Assessment Example & Sample for Students at affordable price.

Our Related Service:-

  • Provide First Aid HLTAID003 Answer
  • HLTAID003 Provide First Aid
  • HLTAID003 Provide First Aid Assessment Answers
  • HLTAID003 Assessment Answers
  • HLTAID003 Student Assessment Workbook
    HLTAID003 Assessment Sample
  • HLTAID003 Theory Assessment Workbook answers
  • HLTAID003 Assessment Workbook answers
  • First aid questions and answers Australia
  • First aid assessment answers HLTAID004
  • HLTAID003 provide first aid Learner Guide
  • First aid quiz questions and answers pdf
  • First aid assessment answers HLTAID001
  • HLTAID003 Theory Assessment Workbook

 

Related Question:-

CHCDIS003 Support Community Participation & Social Inclusion Assessment-2 Answer

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *